Wat is Tac-Sim?

Gepost in Tac-Sim

Wat is TAC-SIM?

TAC-SIM is een term die is afgeleid van Tactical Simulation.

De meeste mensen kennen de gewone skirms van ons en voor wie net niet het leger in wil, kan je deelnemen aan de MIL-SIM's die vooral in het buitenland worden gehouden. Toch zijn er veel mensen die zo'n MIL-SIM dan weer net iets "over-the-top" vinden. Een TAC-SIM is een gezonde mix die er tussen in zit. Niet alleen maar knallen maar met een select publiek eens een Tactisch evenement beleven waarbij er toch genoeg actie is. Waar missie primeert boven het aantal kills. Samenwerken in plaats van ieder voor zich!

Voor wie is een TAC-SIM?

Eerst en vooral zullen er geen huurkits worden toegelaten. Niet dat we willen discrimineren maar voor deze evenementen moeten we weten welk vlees we in de kuip hebben. Airsofters met enige ervaring zijn dus vereist. Daarnaast verwachten we wel dat je beschikt over de nodige uithouding. Aangezien het een zeer intensieve dag wordt verwachten we ook dat je blijft doorspelen. Het is dus niet zo dat je om de haverklap even kunt gaan chillen in de mess of omkleedruimtes. 

Hoe lang duurt het?

Een TAC-SIM zal zeer intensief zijn! Het zijn eigenlijk 2 skirms op 1 dag maar zonder pauzes! Er wordt dus gespeeld zonder tussenstops. Eten en drinken is tijdens het spel. Je eet terwijl je nog langs alle kanten kunt worden aangevallen. 

Wat is er anders dan bij een traditionele skirm?

Er zal een zeer beperkt aantal deelnemers worden toegelaten. Er zal niet met teambandjes gewerkt worden. Herkenning zal op basis van verschillende camo's bepaald worden. Er zullen ook geen respawnpunten zijn zoals je die gewoonlijk kent. Er wordt gewerkt met een speciaal Medic-Systeem. Ammo zal beperkt gebruikt mogen worden. Sproeiers zijn dus niet de juiste spelers voor op een TAC-SIM. 
Spelen is in teamverband en iedereen wordt opgedeeld in secties onder leiding van squad-liaders. Deze staan op hun beurt onder leiding van een generaal die de volledige missie plant.
Er zal een ZERO-Tolerance zijn voor vals spelen en enige vorm van geroddel.

Is er competitie?

TAC-SIM's is geen competitie. Het gaat niet om winnen of verliezen in airsoft. De reden om aan onze evenementen deel te nemen is voor de fun, het realisme en het plezier om samen te werken en er een memorabele dag van te maken. Mensen die niet tegen hun verlies kunnen, niet kunnen samenwerken en graag roddelen, horen niet thuis op onze evenementen.